16 Ocak 2012 Pazartesi

Konut Alma Eğiliminizi Bunlar Etkiliyor…

ING Mortgage Barometre’ye göre, konut satın alma eğilimi Temmuz ayında, Haziran ayına göre sekiz puanlık düşüş göstererek 78 oldu.



 ING Bank’ın İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IPSOS işbirliğinde gerçekleştirdiği ING Mortgage Barometre’nin Temmuz 2011 dönemi sonuçları açıklandı.
Temmuz ayı boyunca 14 ilde 805 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmelerde, tüketicilerin konut satın alma eğilimleri, tercihleri, bu tercihleri etkileyen dinamikler ve ekonomi ile ilgili beklentilerinin ölçüldüğü ING Mortgage Barometre Temmuz 2011 dönemi sonuçları, Haziran ayına göre sekiz puanlık düşüş ile 78’i gösterdi. ING Mortgage Barometre’de bu düşüşle ilgili, “Bu değer, Kasım 2010′dan bu yana en düşük seviyeye işaret ederken, 2010 son çeyrekte başlayan yükseliş trendinin de sonlandığını gösteriyor” değerlendirmesi yapıldı.
Barometre’nin konut alma eğiliminde Temmuz’da kaydettiği düşüşte, mevcut piyasa koşullarının konut alımına uygun olduğunu düşünenlerin oranındaki düşüş ve şu aşamada beklemeyi tercih edenlerin oranındaki yükseliş etkili oldu. Buna göre Temmuz ayında koşulların konut alımına uygun olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 42′den 35′e gerilerken, beklemeyi tercih edenler ise yüzde 43′ten 50′ye yükseldi. Gelecekte konut satın alma eğilimi ise bir puanlık düşüş göstererek yüzde 53 olarak gerçekleşti. Diğer taraftan planlanan konut satın alma dönemi yüzde 75’lik bir çoğunluk tarafından bir yıl ve daha uzun olarak belirtildi.

kaynak:milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder