3 Ocak 2012 Salı

Emlak Sektöründe 2012′de Durgunluk Beklenmiyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, 2012 yılında gayrimenkul sektöründe durgunluk beklemediklerini açıkladı.


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak piyasası için 2011ˊin son derece iyi geçtiğini belirterek, ˊˊ2012 yılında Avrupa nedenli karamsar bir tablo çiziliyor, ancak yeni yılda gayrimenkul sektörü için durağanlık beklemiyoruzˊˊ dedi.
Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011ˊin son aylarında konut kredilerinde yaşanan yükselmeye rağmen gayrimenkul sektörünün şu an çok kötü bir durumda olmadığını söyledi.
Altın ve dövizde yaşanan kur artışları nedeniyle yastık altındaki birikimlerin gayrimenkule yöneldiğini ifade eden Taylan, ˊˊTek dezavantaj faizlerin yükselmesi oldu. Fakat piyasada ciddi oranda para ve mevduat var. Bu nedenle yüksek oranda peşin gayrimenkul alımı varˊˊ diye konuştu.
Emlak piyasası için 2011 yılının iyi geçtiğini vurgulayan Taylan, ˊˊ2012 yılında Avrupa nedenli karamsar bir tablo çiziliyor ancak gayrimenkul sektörü için durağanlık beklemiyoruzˊˊ değerlendirmesinde bulundu.
Taylan, her yıl ortalama 1 milyon 300 bin ile 1 milyon 600 arasında gayrimenkul alım-satımı yapıldığına işaret ederek, bu rakamların emlak piyasasının durağan olmadığını gözler önüne serdiğini söyledi.
Gayrimenkulün her zaman mantıklı bir yatırım alanı olduğunu öne süren Taylan, gayrimenkul yatırımı düşünenler için endişe edilecek bir durumun olmadığını vurguladı.
Taylan, gayrimenkulün Türkiyeˊde benimsenen bir yatırım alanı olduğuna işaret ederek, ˊˊYeni yılda konut kredisi kullanımı azalabilir, ama peşin alım oranı çok yüksek. Türk halkı yatırım konusunda çok bilinçli. Uygun bir gayrimenkul bulunca da satın alıyor. Yeni yıl da gayrimenkul sektörü için son derece iyi olacakˊˊ değerlendirmesinde bulundu.

-Yüksek hızlı tren faktörü-

Taylan, Ankaraˊya kazandırılan modern Hava alanı terminalinin yanı sıra devreye sokulan Konya ve Eskişehir hızlı tren projeleri sayesinde kentin bir ulaşım üssü ve kavşak noktası haline geldiğini belirtti.
Hızlı trenin, Konya ve Eskişehir arasında ulaşım sürelerini kısalttığına, şehirler arası gidiş gelişleri kolaylaştırdığına işaret eden Taylan, bu durumun Ankaraˊyı cazip hale getirdiğini vurguladı.
Bu durumun, gayrimenkul yatırımlarına doping etkisi yaptığını belirten Taylan, ˊˊHızlı Trene projesi, Ankaraˊda gayrimenkul sektörünü uçurdu. Müthiş talep oldu. İnsanlar, Konyaˊdan ve Eskişehirˊden hızlı trenle gelip Ankaraˊda ev ve arsa bakıyorˊˊ diye konuştu.
Esenboğa Havalimanı terminalinin yenilenmesi ve tarifeli uçak seferlerinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çok sayıda vatandaşı gayrimenkul yatırımı için Ankaraˊya yönelttiğini kaydeden Taylan, Ankaraˊda gayrimenkul sektörü açısından 2011 çok iyi geçtiğini, bu durumun 2012ˊde devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.
Kaynak: A.A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder