30 Ocak 2012 Pazartesi

Dünya 4, Türkler 8 yılda bir mobilya değiştiriyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güleç, Türk ailesinin ortalama 8.3 yılda bir mobilyasını değiştirdiğini belirterek, bu rakamın dünya ortalamalarında olduğu gibi, 4 yılda bir olması gerektiğini bildirdi.

 

Ahmet Güleç, yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olduğunu ve bugün ilk 18 sektörden biri haline geldiğini kaydetti.

Türk mobilyacıların 2010 yılında 170 ülkeye 1,5 milyar dolarlıkihracat yaptığını bildiren Ahmet Güleç, iç pazarda da 8 milyardolar civarında satış gerçekleştiğini belirtti. Güleç, her yılyüzde 10′luk büyüme yakalayan mobilya sektöründe, bu yıl iç pazar hacminde yüzde 10, ihracatta ise yüzde 20 artış kaydedilmesinin beklendiğini belirterek, ”2011 yılının ilk 6 ayında ihracat geçen yıla göre yüzde 19 artarak 777 milyon 131 bin dolara ulaştı” dedi. Güleç, sektörde 500 bin kişinin istihdamının sağlandığına da dikkati çekti.

Önceleri geleneksel yöntemlerle üretilen mobilyanın, artık ”teknolojinin yoğun kullanıldığı” bir sektör haline geldiğine değinen Ahmet Güleç, özellikle Avrupa ülkelerinin Türk mobilyalarına ilgi gösterdiğini kaydetti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder