8 Şubat 2012 Çarşamba

BALKONLARIMIZ

Ev alırken veya kiralarken, evin balkonu olmasını çok isteriz. Balkonlu evi her zaman  avantajlı olduğunu biliriz.. Ancak o balkonlu evi kiraladığımızda veya satın aldığımızda ise; balkonunda bir kere semaver demlemek, sabah kahvaltısı yapmak, akşam sefası yapmak, sohbet etmek, mahalle komşuları ile konuşmak için kullanmayız. Veya bir kaç saksı çiçek ve saksıda ufak tefek yetişebilen sebze ve meyve yetiştirmeyiz.

Balkonlarımızı nasıl mı kullanırız? Klima/kombi koyarız, ardiye yaparız, bira şişeleri koyarız, Bazen bol yağlı kızartma veya balık  pişiririz içerisi duman olasın diye.  Çöplerimizi biriktiririz hem de uzun süre bekletiriz çöpleri,  toz ve çamur içinde bırakırız daha neler neler. Bu olumsuzluklar bile balkonun işe  yarar bir alan olduğunun göstergesidir.

Ama balkona yapılacak en büyük kötülük ise; evin içine dahil etmeye çalışırız. "Tebrikler eviniz 3 m2 daha geniş oldu, ferah ferah oturun!" 
Böylece evimiz gerçekten 4 duvar olur ve bizi insanlara hayata karşı kapatır. Bireysel yaşadığımız günümüzde bizi daha da bireyselleştirir, yalnızlaşırız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder